Olivovo-horčicový dip s medomOlivovo-hočeicový-dip-s-medom

Ingrediencie:

  • 1 PL dijonskej horčice
  • 3 PL  Terra Creta Extra panenského olivového oleja
  • 1 PL  Terra Creta  octu balsamico cream
  • 1 PL medu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:  Všetky ingrediencie spolu dobre zmiešame. Soľ a čierne korenie pridáme podľ chuti. Dip je vhodný k mäsu, k zemiakom alebo ako závielka na šalát.

 

Grécky šalát s olivami

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 2 tvrdšie paradajky
  • 2 uhorky
  • 1 stredne veľká cibuľaRecepty grecky salad s olivami maly
  • ½ šálky petržlenovej vňate
  • 1 zelená paprika
  • 5-6 ks čierne olivy
  • ½ čajová lyžička soli
  • 100 g syru feta
  • 1 čajová lyžička oregana
  • 1 čajová lyžička Ocot Balsamico
  • 4 čajové lyžičky Terra Creta Extra panenského olivového oleja

Postup: Umyjeme paradajky, uhorky, zelenú papriku. Pokrájame ich všetky na kúsky a dáme do šalátovej misy. Pridáme cibuľu nakrájanú  na tenké krúžky a olivy. Dochutíme soľou a oreganom, zalejeme zálievkou s olivovým olejom a octom a premiešame. Na koniec položíme plátok syra feta na vrch šalátu.

 

EnglishDeutschMagyarSlovenčina