Pečená ryba so zeleninou a rozmarínom

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 1 celá ryba (šťuka, pstruh, pražma)Recepty pecena ryba so zeleninou a rozmarinom
  • 3-4 sušené paradajky
  • 2-3 bobkové listy
  • 3 lyžice jemne nakrájanej petržlenovej vňate
  • 3-4 stredné cibule nakrájané na krúžky
  • 2 jemne nakrájané strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice Terra Creta Extra panenského olivového oleja
  • 100 ml bieleho vína
  • 3 stredné paradajky ošúpané a nakrájané (bez semiačok)
  • soľ, čierne korenie
  • 1 čajová lyžička rozmarínu
  • ½ šálky čiernych olív

Postup: Očistíme rybu, odstránime vnútornosti a naplníme s petržlenovou vňaťou, bobkovým listom a sušenými paradajkami. Umiestnime  na pekáč s olivovým olejom. V hrnci zohrejeme olej a cibuľu jemne opražíme dohneda. Pridáme cesnak, paradajky, víno​​, rozmarín, olivy, soľ a korenie a dusíme 5 minút. Nalejeme omáčku okolo ryby a pečieme v mierne teplej rúre asi hodinu.

 

EnglishDeutschMagyarSlovenčina