Grilovaná feta so zeleninou v alobaleGrilovaná-feta-so-zeleninou

Ingrediencie  (2 porcie):

  • 200 gr syru Feta
  • 1 paprika
  • 1 paradajka
  • 1 menšia cibuľka
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 ČL korenia oregano
  • soľ

Postup:

  1. Cibuľku a papriku nakrájame na kolieska, paradajku na kocky. Do alobalu vložíme plátok syru feta a pokryjeme nakrájanou zeleninou. Posypeme soľou a oreganom. Polejeme extra panenským olivovým olejom.
  2. Dobre zabalíme do alobalu a pečieme v trúbe pri 180o asi 20 minút.
  3. Podávame priamo v alobale. Ako príloha sa výborne hodí opečený chrumkavý chlebík.

Prajeme dobrú chuť

 

Bruschetta s paradajkami & bazalkouBruschetta

 Ingrediencie:

  • 2 paradajky nakrájané na malé kocky
  • 6 listov z bazalky nakrájané na drobno
  • ½ červenej cibuľky nakrájanej na malé kocky
  • štipka soli
  • štipka čerstvo namletého čierneho korenia
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • chlebík, alebo iné pečivo
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

  1. Nakrájané paradajky zmiešame s nakrájanou cibuľkou a bazalkou, pridáme soľ a čerstvé mleté čierne korenie. Zalejeme extra panenským olivovým olejom. Ochutnáme…. ak je potrebné dochutíme ešte soľou alebo korením. Necháme chvíľočku odpočívať, aby sa chute spojili.
  2. Chlebík si nakrájame na 1 cm hrubé plátky a opečieme na grile, alebo v hriankovači. Keď bude pekne svetlo-hnedo opečený, preložíme ho na tanierik a jemne potrieme cesnakom.
  3. Na chlebíky položíme vrstvu paradajok a pokvapkáme so šťavou, ktorá sa nám vytvorila z paradajkovej šťavy a oleja.

Prajeme dobrú chuť

 

EnglishDeutschMagyarSlovenčina