Olivovo-horčicový dip s medom
Ingrediencie:
- 1 PL dijonskej horčice
- 3 PL Terra Creta Extra panenského olivového oleja
- 1 PL Terra Creta octu balsamico cream
- 1 PL medu
- soľ
- čierne korenie
Postup: Všetky ingrediencie spolu dobre zmiešame. Soľ a čierne korenie pridáme podľ chuti. Dip je vhodný k mäsu, k zemiakom alebo ako závielka na šalát.
Grécky šalát s olivami
Ingrediencie (pre 2 osoby):
- 2 tvrdšie paradajky
- 2 uhorky
- 1 stredne veľká cibuľa
- ½ šálky petržlenovej vňate
- 1 zelená paprika
- 5-6 ks čierne olivy
- ½ čajová lyžička soli
- 100 g syru feta
- 1 čajová lyžička oregana
- 1 čajová lyžička Ocot Balsamico
- 4 čajové lyžičky Terra Creta Extra panenského olivového oleja
Postup: Umyjeme paradajky, uhorky, zelenú papriku. Pokrájame ich všetky na kúsky a dáme do šalátovej misy. Pridáme cibuľu nakrájanú na tenké krúžky a olivy. Dochutíme soľou a oreganom, zalejeme zálievkou s olivovým olejom a octom a premiešame. Na koniec položíme plátok syra feta na vrch šalátu.