Pečená ryba so zeleninou a rozmarínom
Ingrediencie (pre 2 osoby):
- 1 celá ryba (šťuka, pstruh, pražma)
- 3-4 sušené paradajky
- 2-3 bobkové listy
- 3 lyžice jemne nakrájanej petržlenovej vňate
- 3-4 stredné cibule nakrájané na krúžky
- 2 jemne nakrájané strúčiky cesnaku
- 4 lyžice Terra Creta Extra panenského olivového oleja
- 100 ml bieleho vína
- 3 stredné paradajky ošúpané a nakrájané (bez semiačok)
- soľ, čierne korenie
- 1 čajová lyžička rozmarínu
- ½ šálky čiernych olív
Postup: Očistíme rybu, odstránime vnútornosti a naplníme s petržlenovou vňaťou, bobkovým listom a sušenými paradajkami. Umiestnime na pekáč s olivovým olejom. V hrnci zohrejeme olej a cibuľu jemne opražíme dohneda. Pridáme cesnak, paradajky, víno, rozmarín, olivy, soľ a korenie a dusíme 5 minút. Nalejeme omáčku okolo ryby a pečieme v mierne teplej rúre asi hodinu.