Grilovaná feta so zeleninou v alobale
Ingrediencie (2 porcie):
- 200 gr syru Feta
- 1 paprika
- 1 paradajka
- 1 menšia cibuľka
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 ČL korenia oregano
- soľ
Postup:
- Cibuľku a papriku nakrájame na kolieska, paradajku na kocky. Do alobalu vložíme plátok syru feta a pokryjeme nakrájanou zeleninou. Posypeme soľou a oreganom. Polejeme extra panenským olivovým olejom.
- Dobre zabalíme do alobalu a pečieme v trúbe pri 180o asi 20 minút.
- Podávame priamo v alobale. Ako príloha sa výborne hodí opečený chrumkavý chlebík.
Prajeme dobrú chuť
Bruschetta s paradajkami & bazalkou
Ingrediencie:
- 2 paradajky nakrájané na malé kocky
- 6 listov z bazalky nakrájané na drobno
- ½ červenej cibuľky nakrájanej na malé kocky
- štipka soli
- štipka čerstvo namletého čierneho korenia
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- chlebík, alebo iné pečivo
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
- Nakrájané paradajky zmiešame s nakrájanou cibuľkou a bazalkou, pridáme soľ a čerstvé mleté čierne korenie. Zalejeme extra panenským olivovým olejom. Ochutnáme…. ak je potrebné dochutíme ešte soľou alebo korením. Necháme chvíľočku odpočívať, aby sa chute spojili.
- Chlebík si nakrájame na 1 cm hrubé plátky a opečieme na grile, alebo v hriankovači. Keď bude pekne svetlo-hnedo opečený, preložíme ho na tanierik a jemne potrieme cesnakom.
- Na chlebíky položíme vrstvu paradajok a pokvapkáme so šťavou, ktorá sa nám vytvorila z paradajkovej šťavy a oleja.
Prajeme dobrú chuť