Šošovicová polievka

Ingrediencie (pre 2 osoby):Recepty sosovicova polievka

  • ½ kg hnedej šošovice
  • 1 stredne veľká na jemno nakrájaná cibuľa
  • ½ šálky Terra Creta Extra panenského olivového oleja
  • 2-3 jemne nakrájané strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pyré alebo 3 zrelé nastrúhané paradajky
  • 3 bobkové listy
  • soľ, čierne korenie
  • 2 lyžice dobrého kvalitného octu

Postup: Dáme do hrnca s vodou šošovicu, prikryjeme pokrývkou a varíme po dobu 5-6 minút, potom zlejeme. Na olivovom oleji si opražíme dohneda cibuľu, pridáme šošovicu, cesnak, paradajkový pretlak zriedený v 1 šálku vody alebo len paradajky, bobkový list, soľ, korenie a vodu na pokrytie. Varíme, kým bude šošovica uvarená, bude to trvať asi pol hodiny. Pridáme ocot, varíme ešte 5 minút a polievka  je hotová.