Kuracie prsia v placke s Cream Balsamico
Ingrediencie:
- 500 g kuracie prsia
- korenie na kura ( http://wi-fire.sk/shop/korenie-a-caje/m-mix-korenia-kura-tuba-10g/ )
- Extra panenský olivový olej Terra Creta ( http://wi-fire.sk/shop/olivove-oleje/terra-creta-extra-panensky-olivovy-olej-marasca-500-ml/ )
- ocot balsamico cream ( http://wi-fire.sk/shop/ocot/terra-creta-ocot-balsamico-cream-250-ml/ )
- 1 ks zelená paprika
- 2 ks paradajka
- 4 ks jarná cibuľka
- 6 ks reďkovka
- 100 g poľný šalát
- 100 g zelený šalát
- 6 ks placky
- 250 ml biely jogurt
- 2 PL kečup
- soľ a čierne korenie
Postup:
- Kuracie prsia posypeme korením na kura a zalejeme Extra panenským olivovým olejom Terra Creta. Necháme marinovať asi 2 hodinky.
- Pripravíme si dip. Biely jogurt zmiešame s kečupom a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Zeleninu si nakrájame podľa chuti, tak ako má kto rád.
- Kuracie mäsko opečieme na Extra panenskom olivovom oleji Terra Creta.
- Na prehriatu placku (podľa návodu na balení) natrieme dip, posypeme zeleninou a kuracím mäskom. Na záver pokvapkáme Octom balsamico Cream.
Dobrú chuť 🙂
Tradičné Spetsofai (Spetzofai) – Pikantná Grécka klobáska s paprikami v paradajkovej omáčke
Ingrediencie:
- 250 g jemne pikantná klobáska
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 lyžica paradajkové pyré
- 1 pohár vody
- 1 pohár červeného vína
- 4-5 lyžíc Extra panenského olivového oleja Terra Creta
- 1 lyžička cukru
- 1 bobkový list
- 2 čili papričky
- Štipka mletej červenej papriky
- Soľ
- Čierne korenie
Postup:
- Umiestnime panvicu na sporák a zohrejeme. Pridáme jednu lyžicu olivového oleja a nakrájanú klobásku opečieme, kým nezostane krásne červená. Vyberieme klobásku na kuchynskú papierovú utierku a necháme odpočívať. Výpek odstránime z panvice.
- Do rovnakej panvice dáme zvyšok olivového oleja, nakrájanú cibuľu s čerstvým pomletým čiernym korením a opečieme pár minút. Pridáme cesnak, paradajkové pyré a miešame chvíľku, kým sa zmes dá dokopy. Pridáme papriku nakrájanú na väčšie kocky a pokračujeme v opekaní približne 5 min.
- Podlejeme to červeným vínom a počkáme chvíľu, kým sa alkohol neodparí. Pridáme cukor, konzervu paradajok, šálku vody, soľ, korenie, bobkový list, čili a teplotu znížime. Varíme 25-30 min pod pokrievkou, kým paprika nezmäkne.
- Na záver pridáme klobásky a varíme ešte chvíľku bez pokrievky, kým omáčka nezhustne. Skontrolujeme, či je jedlo dostatočne ochutené. Môžeme pridať podľa potreby soľ alebo korenie.
- Podávame ešte horúce s čerstvým pečivom alebo ako hlavné jedlo s ryžou basmati.
Vychutnajte si túto jedinečnú chuť.