Kuracie prsia v placke s Cream BalsamicoTortila-s-kuracím-masom-zeleninkou-a-crem-Terra-CRETA-balsamico-

Ingrediencie:

  • 500 g kuracie prsia
  • korenie na kura ( http://wi-fire.sk/shop/korenie-a-caje/m-mix-korenia-kura-tuba-10g/  )
  • Extra panenský olivový olej Terra Creta (  http://wi-fire.sk/shop/olivove-oleje/terra-creta-extra-panensky-olivovy-olej-marasca-500-ml/  )
  • ocot balsamico cream  ( http://wi-fire.sk/shop/ocot/terra-creta-ocot-balsamico-cream-250-ml/  )
  • 1 ks zelená paprika
  • 2 ks paradajka
  • 4 ks jarná cibuľka
  • 6 ks reďkovka
  • 100 g poľný šalát
  • 100 g zelený šalát
  • 6 ks placky
  • 250 ml biely jogurt
  • 2 PL kečup
  • soľ a čierne korenie

Postup:

  1. Kuracie prsia posypeme korením na kura a zalejeme Extra panenským olivovým olejom Terra Creta. Necháme marinovať asi 2 hodinky.
  2. Pripravíme si dip. Biely jogurt zmiešame s kečupom a dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Zeleninu si nakrájame podľa chuti, tak ako má kto rád.
  4. Kuracie mäsko opečieme na Extra panenskom olivovom oleji Terra Creta.
  5. Na prehriatu placku (podľa návodu na balení) natrieme dip, posypeme zeleninou a kuracím mäskom. Na záver pokvapkáme Octom balsamico Cream.

Dobrú chuť 🙂

 

Tradičné Spetsofai (Spetzofai) – Pikantná Grécka klobáska s paprikami v paradajkovej omáčke

Ingrediencie:

  • 250 g  jemne pikantná klobáskaSpetsofai
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 lyžica paradajkové pyré
  • 1 pohár vody
  • 1 pohár červeného vína
  • 4-5 lyžíc Extra panenského olivového oleja Terra Creta
  • 1 lyžička cukru
  • 1 bobkový list
  • 2 čili papričky
  • Štipka mletej červenej paprikySpetsofai-II
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup:

  1. Umiestnime panvicu na sporák a zohrejeme. Pridáme jednu lyžicu olivového oleja a nakrájanú klobásku opečieme, kým nezostane krásne červená. Vyberieme klobásku na kuchynskú papierovú utierku a necháme odpočívať. Výpek odstránime z panvice.
  2. Do rovnakej panvice dáme zvyšok olivového oleja, nakrájanú cibuľu s čerstvým pomletým čiernym korením a opečieme pár minút. Pridáme cesnak, paradajkové pyré a miešame chvíľku, kým sa zmes dá dokopy. Pridáme papriku nakrájanú na väčšie kocky a pokračujeme v opekaní približne 5 min.
  3. Podlejeme to červeným vínom a počkáme chvíľu, kým sa alkohol neodparí. Pridáme cukor, konzervu paradajok, šálku vody, soľ, korenie, bobkový list, čili a teplotu znížime. Varíme 25-30 min pod pokrievkou, kým paprika nezmäkne.
  4. Na záver pridáme klobásky a varíme ešte chvíľku bez pokrievky, kým omáčka nezhustne. Skontrolujeme, či je jedlo dostatočne ochutené. Môžeme pridať podľa potreby soľ alebo korenie.
  5. Podávame ešte horúce s čerstvým pečivom alebo ako hlavné jedlo s ryžou basmati.

Vychutnajte si túto jedinečnú chuť.